Altijd in Mijn gedachten

Zomaar een ochtend naar het werk.

Vandaag weer naar Dokkum. Wanneer ik ’s ochtends de deur van ons huis achter me dicht trek denk ik: “He bah! IJs op de ruiten van mijn auto nu moet ik ook nog krabben!”


Auto snel aan, blazers op tien, achterruitverwarming aan en dan toch maar even de ruiten aan de beide zijkanten krabben, terwijl ik driftig aan het krabben ben bedenk ik me wederom dat ik een evaluatie/functioneringsgesprek heb. Ik heb altijd een gruwelijke hekel aan dit soort gesprekken, kan er niet zo goed over. En mensen kunnen met hun woorden altijd zo hard raken en komen op die momenten dubbel hard binnen, en dan zit ik toch best wel vaak te huilen. Echt vreselijk, het is niet nodig want zo is het ook niet bedoeld maar ik kan er op die momenten ook niks aan doen. Best wel gênant, vind ik het soms.

Maar goed terwijl ik inmiddels klaar ben met krabben, en de ramen voor en achter al lekker schoon zijn, denk ik: “Wat kan me nou gebeuren joh, ik moet meer vertrouwen in mezelf hebben en God is er altijd bij”. Dat zeg ik ook tegen mijn kinderen en nu is het tijd dat ik ook eens tegen mezelf zeg! “Heb vertrouwen”!

Terwijl ik inmiddels al over de centrale as naar Dokkum rij zie ik eerst prachtig de zon achter de wolken tevoorschijn komen om net zo snel weer achter de  dikke wolkendeken te verdwijnen. “Hè jammer!” denk ik. Ik kan altijd zo intens van die prachtige luchten genieten, als opeens voor mij een schitterende regenboog opdoemt en op de radio “Always on My Mind” in de uitvoering van de Pet Shop Boys begint te spelen. En net wanneer ik me bedenk wat er in dat liedje wordt gezegd qua tekst voel ik de warmte van de zon in mijn nek.

Een felle  warme zon, die muziek en regenboog ontroeren mij. Dit is voor mij een glimlach van God, een bevestiging.


Hij is er altijd bij. “You are Always on my Mind”. Terwijl ik verder luister naar de tekst, denk ik dit is ook wel op toepassing van mij naar God toe, altijd in mijn gedachten, altijd in gesprek maar niet altijd op God vertrouwen. De aandacht geven die hoort.

Het staat meermalen in de Bijbel

Ik ben een kind van God

Galaten 3 vers 26

Ik ben de plaats waar Gods Geest woont

1 Korintiërs 6 vers 19

Ik ben Gods kunstwerk

Efeziërs 2 vers 10

Ik heb complete vergeving ontvangen

1 Johannes 1 vers 9

Ik ben geschapen naar Gods beeld

Efeziërs 4 vers 24

Ik ben geliefd

Romeinen 5 vers 8

Wat meer vertrouwen hebben in wat er op mijn pad komt. Ik ben altijd in Zijn gedachten. Dat is een mooie gedachte, één die rust geeft (het gesprek ging trouwens prima!😉)

2 gedachten over “Altijd in Mijn gedachten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s