Fragile, handle with care (Breekbaar)


Eerste kerstdag rond de klok van acht. Ik kan niet meer slapen. Vannacht ben ik twee keer wakker geworden, nou ja de laatste keer was ongeveer een half uur geleden. En is de reden dat ik ook niet meer kan slapen. Prachtig zo ’s ochtends Stille Nacht horen. Al die muzikanten en zangers!

Vooral de eerste keer vind ik altijd het meest bijzonder. Altijd rond de klok van vier uur staan er twee mannnen voor de kerk te blazen, met allebei een cornet. Ik ken die mannen en vind het zo bijzonder dat ze trouw met z’n beiden ieder jaar weer Stille Nacht blazen. Hoe breekbaar klinkt dat in de stilte zo mooi!

En terwijl ik aan dat thema “Breekbaar” denk die is bedacht door Elya de Leeuw voor de bloghop van de Christelijke Webbloggers moet ik denken aan een paar dingen namelijk aan wat iemand tegen mij zei en aan een blog van Youp van’ Hek over Tijn een superlief jongetje maar dat is niet wat me een beetje dwars zit. Het feit dat wanneer het niet goed gaat zoals ziekte, dood van een geliefde, dood van een kind, oorlog, God er opeens bij wordt gehaald. Waar was God? Waarom kon God dat laten gebeuren, waarom wordt diegene nou zo doodziek, dat kan toch niet als er een God is. Is dat eerlijk tegenover God?

Geloven is breekbaar, kwetsbaar, maar kan ook zo sterk zijn. Wanneer je een spinnerag ziet is het niet sterk een web kan zo kapot gemaakt worden maar wanneer je het sterker maakt, dat kan, vroeger maakte ik wel eens een “spiegel”, een taai takje boog ik als een soort van ovalen spiegel en wanneer het mistig was geweest zag je de spinnenwebben extra goed en ging ik, tenzij er een spin in zat, met mijn gebogen stokje door het web heen totdat er misschien wel twintig spinnenwebben inzaten. Toen was het een niet te breken spiegel zo taai was het ik kon mijn vinger er gewoon indrukken en het veerde gewoon weer terug. 


Zo is het ook met het geloof in God. Wanneer je gedachten op God zijn gericht en als een web verweven zijn met alles wat je doet zal je geloof sterker worden en zul je God in alle momenten van je leven mogen ervaren. En kun je bij tegenslag makkelijker terug veren.Wanneer je dat niet doet is het moeilijker om God te zien en te ervaren en zul je je misschien afvragen of er wel een God is? 

Het is dus niet eerlijk wanneer er dingen gebeuren waar wij geen vat op hebben om dan opeens God aan te roepen en hem te vragen waar hij is. God heeft jou nodig om in jou leven zichtbaar te worden, door hem op de eerste plaats te zetten zul je hem ervaren Zijn liefde voelen juist wanneer het donker om je heen is want dan staat hij naast je. Alles op deze aarde is ragfijn en heel breekbaar ook wij zijn maar kwetsbaar ons lichaam is als een albasten kruik. Maar juist door hem te breken zullen we sterker worden, eerst kwetsbaar zijn om sterk te kunnen worden. 

Dat is wat God ons heeft laten zien in de geboorte van zijn zoon, God is eerst kwetsbaar voor ons geworden zo ook onze taak. Alleen dan kunnen we sterk worden in geloof en zul je God zien in alles om je heen.

I am broken at Your feet

Like an alabaster jar

Every piece of who I am

Laid before Your majesty
I will bow my life

At Your feet, at Your feet

My lips, so lost for words

Will kiss Your feet, kiss Your feet
Oh, the gravity of You

Draws my soul unto its knees

I will never be the same

I am lost and found in You
And I will bow my life

At Your feet, at Your feet

My lips, so lost for words

Will kiss Your feet, kiss Your feet
Oh, I will bow my life

At Your feet, at Your feet

My lips, so lost for words

Will kiss Your feet, kiss Your feet
Met de blog doe ik mee aan de bloghop van Elya

7 gedachten over “Fragile, handle with care (Breekbaar)

  1. God is altijd van plan geweest om mensen te creëren die een eigen keuze hadden. Dat vond hij belangrijk. Dus wat mensen elkaar aandoen wat betreft oorlog milieu en wat ook resulteert in ziekte zoals bv mijn long ziekte daar zal ik God nooit de schuld van geven. Dit hebben we ons zelf aangedaan. God had het goed gemaakt voor ons mensen maar wij hebben nooit naar Hem geluisterd en doen dat nog steeds niet. Desondanks heeft Hij Christus naar ons gestuurd om ons van de ondergang te redden. Alle dan aan God en Zijn Zoon Jezus Christus! !!

    Like

  2. Hoi Tirza..je hebt dit prachtig verwoord hoor en een mooi inkijkje in je ziel en je geloofsleven gegeven. Tegenwoordig worden mensen die geloven vaak weggezet als een beetje dom en ouderwets. Daarom is je verhaal des te mooier! Dankjewel!.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s