Ontmoeting

Een korte ontmoeting maar zoveel indruk achterlatend. Sta je per slot van rekening gewoon bij een strandpaviljoen op Terschelling en terwijl ik daar wacht op mijn beurt bij de toilet valt mijn oog op de handenwassende vrouw, nou ja niet zo zeer de vrouw al ziet ze er mooi uit met een lief gezicht en prachtig donker lang haar,maar nee mijn oog viel op haar ketting. Voordat ik het weet gaat mijn mond al open: “wat een mooi kruisje!” hoor ik mezelf zeggen. De vrouw duidelijk verrast kijk op en neer naar haar ketting en zegt: “ja mooi he met dat blauwe steentje,ik viel er gelijk op!” “Ik wou ook niet zo iets echt kruisigs, iets wat er zo dik op ligt”. Maar kennelijk wou ze een mooi sieraad die subtiel laat zien wat belangrijk voor haar is.

Als ze de deur uit loopt en het mijn beurt is om te plassen, raakt ze mijn arm nog even aan en zegt:”wat leuk!,wat goed!” Ik zeg bevestigend  “ja goed he!” En terwijl we elkaar misschien nog een paar seconden aankijken, voordat ik het toilet in verdwijn,weten en herkennen we elkaar in de ander, iemand zoals ik! 

Terwijl ik op het toilet zit, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht, op een onverwachte plek en moment zien we God wat fijn dat Hij erbij is waar je ook gaat, even weer een bevestiging in zo’n kleine intieme ontmoeting.

11 reacties op ‘Ontmoeting

    1. Ja heel bijzonder momentje. Tsja er kan eigenlijk niet een jaar voorbij gaan zonder op Terschelling te zijn geweest. Voelt altijd als thuiskomen. Wij zitten fit keer op west maar vorig jaar en dat jaar ervoor op Formerum👍🏻

      Like

  1. Moest ff denken aan mijn tienertijd. 32 jaar geleden was ik op Terschelling. Leuke herinneringen. Heel anders je verhaal, mar zo gaat dat met verhalen. Ieder heeft zo zijn gedachten. Wel leuk te lezen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s