Er zit muziek in de kerk!

Er werd mij gevraagd een lied uit te zoeken die veel voor mij betekend, en ik dacht ja hoor dat doe ik wel even.

Maar dat bleek toch een moeilijkere opdracht dat gedacht. Er is namelijk zoveel muziek! En zoveel dat ik prachtig vind.

Er is ook muziek die heel veel voor mij heeft betekend in de periode dat ik het gevoel had in een diepe donkere put zat, waar ik het gevoel had nooit uit te komen.
Een put die alleen maar kon leiden naar een eind. Nu ik daar op terug kijk zie ik in mijn gedachten een andere vrouw, een vrouw die alleen nog maar leeft in een vage droomstand herinnering.
Een vrouw die geen uitweg meer zag dan uit het leven te stappen.
Raar dat ik die vrouw ben. En dat mijn “engelen” mij hebben kunnen weerhouden van die stap.
Die periode heeft mij gevormd tot wie ik nu ben en ik heb mogen ervaren dat God juist in die periodes heel dicht bij je is en mij door mijn passie heeft weten te bereiken.
Mijn muziek.
Door het luisteren naar liedjes hoorde ik opeens boodschappen van God die tot mij spraken en me vertelden dat ik niet alleen was. Het heeft mij de ogen geopend en door hulp van familie heb ik hulp voor mezelf kunnen zoeken.

En die muziek horen bij die emoties en bij die tijd en betekenen nog steeds heel veel voor mij.

Mijn gevoel is nu echter anders ik voel me nog steeds erg verbonden met mijn Hemelse Vader, maar er leeft een vreugde in mijn hart die niet te beschrijven is. Ik geniet zo intens van alles wat om me heen is, nog meer dan voorheen.

Kerk zijn is ook plezier voor mij, ik heb het gevoel een kennis te bezitten die ik voorheen nog niet had en heb het gevoel dat ik steeds meer en meer God en de Bijbel begrijp. Het geloof in God ervaar ik als vreugde, en het geeft mij zoveel te weten dat God mij heeft bedoeld zoals ik ben en mij zo ook lief heeft! Daar kan je toch alleen maar vrolijk van worden!

En de muziek die ik voor afgelopen startzondag heb uitgekozen past daar perfect bij.
Rend Collective Experiment heb ik pas geleden leren kennen door mijn ouders die trouw naar Songs of Praise kijken, en ons, mijn broer en mij, er op attent maken wanneer ze mooie  muziek hebben gehoord. Omgekeerd doen wij dat ook bij hun als wij een prachtige parel hebben ontdekt.

De presentator van Songs of Praise heeft het over hun enthousiasme en vrolijkheid die aanstekelijk is.

Het is de muziek die me vrolijke maakt en de tekst van het lied is werkelijk prachtig
Build Your Kingdom Here” Inderdaad hier begint het!
En doordat wij als gezin elkaar attent maken op mooie muziek sterkt ons dat ook in ons geloof.
Wij delen en geven het door aan ons gezin die het op hun beurt ook weer delen bij vrienden en op school.

5 gedachten over “Er zit muziek in de kerk!

 1. Wat weer een prachtige roaaaaaar!! Het is inderdaad schitterende muziek…ze hebben er een fan bij. Het is iets heel moois en kostbaars wat we hebben met onze familie, ik heb het pa en ma vanmiddag laten horen wat jij me weer hebt laten zien over Rend Collective Experiment, en ze een nieuw nummer laten horen: Alabaster.

  Liefs broer

  Like

 2. Tirza, bedankt dat je ons deze muziek heb laten horen tijdens de kerkdienst van 23 sept. Ik was er behoorlijk van onder de indruk. Het enthousiasme en de passie die deze band uitstraalt is echt geweldig. Om op deze manier het geloof uit te dragen is prachtig om te horen en te zien.
  Gisteravond tijdens de twitterdienst kreeg ik weer kippevel bij het horen van hun muziek. In de kerk geeft het toch een andere sfeer en beleef je het samen met andere gelovigen. Bedankt meid !!

  Like

  1. Nou ik hem goed gemodereerd hoor. Bedankt voor je lieve reactie Hennie. En daar gaat het toch uiteindelijk om dat wij het goede nieuws met elkaar delen en doorgeven. En als ik op deze manier dicipel mag zijn doe ik het met heel mijn hart. Muziek verbroederd en raakt je tot op de kleinste vezel in je lijf en ziel. liefs Tirs

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s